Bente & Allan Sørensen - Eriksdalsvej 20 - 4871 Horbelev - Tlf.: 54 44 54 99 - Fax: 54 44 54 95


 

Oprindelse og beskrivelse

STANDARD

Alaskan Malamute er verdens største, stærkeste og venligste slædehund, hvis oprindelse ligger mange hundrede år tilbage. En eskimostamme i det nordlige Alaska, Mahlemuterne, brugte denne store spidshund som arbejdshest. Hundene trak tungt lastede slæder og blev tillige anvendt som pakdyr, idet de var i stand til at bære en betydelig vægt

Racen var i fare for helt at forsvinde i begyndelsen af dette århundrede, da de store guldfund i Alaska medførte, at efterspørgslen på slædehunde eksploderede. Der blev avlet mange forskellige racer ind i eskimohundene, da det gjaldt om, at lave så mange hunde som muligt - så hurtigt som muligt.
At racen eksisterer i dag, skyldes en lille gruppe amerikanere, som ved et tilfælde fandt nogle enkelte eksemplarer af de oprindelige malamutter, som de så begyndte avlsarbejdet med. De malamutter vi har i dag, kan alle føres tilbage til disse hunde.

Malamuttens temperament adskiller sig fra andre slædehunde ved, at malamutten er utrolig venlig. Derudover er den ikke en strejfer, da dens jagtinstinkt ikke er så udpræget som hos andre spidshunde.
Malamutten er en meget intelligent hund, og den er let at træne, når bare man gør det fornuftigt. Man kommer ingen vegne med rå metoder - dertil er hunden for intelligent og selvstændig.

Malamutten anvendes i dag bl.a. som trækhund, pakhund, udstillingshund, familiehund og førerhund. Malamutten gøer ikke, men udtrykker sig med et meget nuanceret sprog bestående af knurre- og hylelyde. Den er derfor ikke egnet som decideret vagthund, men dens størrelse og udseende har en temmelig præventiv virkning.

En Alaskan Malamute udstråler kraft og stolthed. Den er kraftig bygget med solide knogler, bred brystkasse og gode vinkler. Hovedet er bredt med forholdsvis store, mandelformede øjne og små opretstående trekantede ører, der giver hunden et årvågent udtryk.
Øjnene er mørkebrune. Pelsen er dobbelt med tæt underuld og dækhår.

Farven varierer fra helhvid, sølvgrå, ulvegrå til sort/hvid samt rød/hvid.
Halen bæres over ryggen, ikke stramt rullet, men som en vejende fjerbusk.
Højde/vægt for hanner: ca. 60-68 cm./38-45 kg.
Højde/vægt for tæver : ca. 58-64 cm./35-40 kg.

Malamutten er nem at have med at gøre i det daglige. Pelsen kræver ingen synderlig pleje, da den er selvrensende, og hunden fælder ikke udenfor de normale fældetider forår og efterår, hvor den mere eller mindre taber pelsen på en gang. Sin størrelse til trods kræver malamutten ikke flere kilo mad om dagen - de barske vilkår, den gennem generationer har levet under, har bevirket, at hundens organisme udnytter føden fuldt ud.

 
         
 

© Moon Song's & Langhoff